For Madaffald gælder:

Madaffald skal samles i en almindelig tynd affaldspose, som skal være gennemsigtbar (ikke nødvendigvis klar). Det er irrelevant om den er grå, blå, grøn eller hvid - så længe man kan skimte affaldet indeni. Det må ikke være en indkøbspose. Egedal Kommune udleverer ikke poser til Madaffald, der udføres dog et forsøg.

Poserne bliver sorteret fra og genanvendt på det anlæg, der håndterer vores madaffald.

Hvorfor udleverer og bruger vi ikke bioposer?

Kvaliteten af bioposer (poser, der er lavet af biomateriale) er desværre ikke pt af en kvalitet, der gør det rentabelt for Egedal Kommune at lave en ordning om at købe og udlevere disse poser. Under genanvendelsesprocessen bliver poserne af plast revet op og sorteret fra på anlægget. Bioposerne er ikke helt bionedbrydelige, og da de er sværere at sortere fra i processen, ender der mere plast på markerne. Vi følger løbende udviklingen og er i samarbejder med andre kommuner omkring det. 

Nyt forsøg i efteråret 2020

Egedal Kommune laver i efteråret 2020 et forsøg med udlevering af poser til madaffald i husstande med fælles affaldsmateriel. I forsøget skal det undersøges, om udleveringen af poserne har en effekt på sorteringen i boligerne. Efter forsøget vil det blive vurderet, om en udlevering af poser skal udbredes til hele kommunen. Poserne er lavet af genanvendt plast.

For Restaffald gælder:

Restaffald må ikke ligge løst i beholderen, og skal derfor i en eller anden form for pose. Her er der dog ikke regler om, hvilken type pose. Men vær opmærksom på, at smider du Restaffald ud i en indkøbspose, så benytter du den dyreste og mindst miljøvenlige løsning. Hvis du bruger tre indkøbsposer om ugen til dit restaffald, koster det ca. 470 kr. om året. Almindelige affaldsposer koster kun omkring 80 kr. om året.  

Benyt i stedet tynde almindelige affaldsposer i ruller, der kan købes i diverse dagligvarebutikker og er meget billigere. Du skal alligevel benytte tynde poser til dit Madaffald.

Det er vigtigt, at du binder knude på posen og ikke overfylder den.

 

Mit Affald - selvbetjening og app

Mit Affald er vores selvbetjeningsløsning. Her kan du bl.a. fortælle os, hvis du ikke har fået hentet dit affald, hvis din beholder skal repareres ell…

Affaldssorteringsguide

Her kan du læse om hvordan du sorterer de affaldsfraktioner, som vi har ordninger for ude ved husstandene. Udover disse fraktioner har vi også genbrug…

Affald

Teknik og Miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: affald@egekom.dk
Tlf.: 7259 7664

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12