Når det er varmt, kan beholderen til mad- og restaffald godt begynde at lugte, og der kan komme maddiker og fluer i madaffaldet. Der er heldigvis små ændringer, som gør meget meget for at undgå lugt og maddiker i affaldsbeholderne. Flere af rådene starter allerede inde i køkkenet.

Indenfor i køkkenet

  • Dryp madaffaldet godt af for at undgå væske.
  • Pak letfordærvelige og/eller kraftigt lugtende madvarer ind i køkkenrulle (f.eks. fisk og kød).
  • Overfyld ikke posen til madaffald.
  • Luk poserne til restaffald og madaffald grundigt med en kraftig knude eller en god dobbeltknude.
  • Brug evt. to poser til madaffald i stedet for én, når det er varmt.
  • Skift posen til madaffald hver anden dag - også selvom den ikke er fyldt helt til kanten.
  • Har posen til restaffald en snøre til lukning, er det godt at binde snøren rundt om toppen af posen.
    Så kommer der mindre væske ud i affaldsbeholderen. 

Udenfor ved beholderne

  • Læg posen forsigtigt i beholderen med knuden op af.
  • Læg posen uden om de to afstivere i bunden af beholderen, så de ikke river posen op.
  • Stil så vidt muligt dine udendørs beholdere i skyggen.
  • Hold din beholder ren og tør i bunden.
  • Læg køkkenrulle, eller andet andet tørt affald, i bunden af beholderen for at suge væske.
  • Sørg for at lukke låget på beholderen helt.

 

Værd at vide om maddiker

Maddiker er ikke farlige, men er ikke så lækre at have i affaldet. Maddikerne er spyfluernes larver, efter fluen har lagt æg. Spyfluens æg bliver til larver på et døgn, og efter ti dage bliver larverne til fluer. En fugtig og varm affaldsbeholder (25-40 grader) med adgang til kød- eller fiskeaffald er et attraktivt sted for spyfluer at lægge deres æg. Din beholder bliver mindre attraktiv for fluerne, hvis du følger rådene herover.

Del: